مورچه چوب قهوه‌ای (Brown Wood Ant)

مورچه چوب قهوه‌ای (Brown Wood Ant)

مورچه چوب قهوه‌ای (Brown Wood Ant)
نام علمی: Lasius brunneus
راسته: بال‌زنان (Hymenoptera)؛ خانواده: مورچه‌ها (Formicidae)

ویژگی‌ها:
اندازه اصلی: 4.0 میلی‌متر
کارگران: طول 2.5-4 میلی‌متر، به وضوح دو رنگ هستند: سر و شکم به رنگ قهوه‌ای تیره و سینه به رنگ قهوه‌ای روشن. دهانه شکم با یک حلقه از موها احاطه شده است. شاخک‌ها به رنگ قرمز-قهوه‌ای هستند، زانوها و اولین بخش شاخک‌ها (اسکاپوس) به شدت کشیده‌اند و اسکاپوس و ساق پاها با مو پوشیده شده‌اند اما بدون خارهای برجسته. کارگران نیش ندارند و در صورت خطر مایعی حاوی اسید فرمیک اسپری می‌کنند.

مورفولوژی مورچه چوب قهوه‌ای

زیستگاه و عادات:
این مورچه‌ها به صورت اجتماعی زندگی می‌کنند و لانه‌هایشان شامل کارگران، یک ملکه و نسل‌ها (تخم‌ها، لاروها و شفیره‌ها) است. لانه‌های آن‌ها معمولاً در مناطق تنه‌های مرده درختان و چوب‌های خشک روی زمین خارج از ساختمان‌ها قرار دارند.
...این مورچه‌ها اغلب لانه‌های خود را در قسمت‌های پوسیده و مرده درختان یا چوب‌های مرده‌ای که روی زمین افتاده‌اند می‌سازند. اگرچه بیشتر در محیط‌های باز و طبیعی زندگی می‌کنند، اما ممکن است در جستجوی غذا به ساختمان‌ها نزدیک شوند.

کلنی مورچه قهوه چوب

غذا:
مورچه‌های چوب قهوه‌ای عمدتاً از عسلک ترشح شده توسط شته‌ها و دیگر حشرات تغذیه می‌کنند، اما همچنین ممکن است از حشرات کوچک و منابع قندی دیگر بهره ببرند.

پتانسیل خسارت:
این مورچه‌ها معمولاً تهدیدی برای ساختمان‌ها نیستند، مگر اینکه وارد فضای داخلی شوند و به مواد غذایی دسترسی پیدا کنند. آلودگی مواد غذایی توسط مورچه‌ها و انتشار برخی از میکروب‌های بیماری‌زا می‌تواند بهداشت را تحت تأثیر قرار دهد.

رشد و توسعه:
ملکه‌های این گونه می‌توانند تا چندین سال زندگی کنند و هر لانه ممکن است هزاران مورچه کارگر تولید کند. فصل جفت‌گیری مورچه‌های چوب قهوه‌ای معمولاً در تابستان است و پس از پرواز ازدواج، ملکه‌ها بال‌های خود را می‌اندازند و به ساخت لانه جدید می‌پردازند.

خسارات مورچه قهوه ای چوب

مبارزه و پیشگیری:

مبارزه اصولی شامل سمپاشی با سموم اختصاصی مانند کدوس و آورکیل سپس طعمه گذاری با ژل های اختصاصی مانند ژل دیپست و سپس پودر پاشی  با پودر هبیترو برای ریشه کنی ملکه و جلوگیری از گسترش کندو استفاده میشود لازم به ذکر است این مراحل سه گانه به فاصله سه روز از هم دیگر به ترتیب استفاده شود. استفاده از اسپری یا آئروسل‌های حشره‌کش باید اجتناب شود.. در فضای باز، جلوگیری از نزدیکی لانه‌های آنها به ساختمان‌ها با برداشتن چوب‌های مرده یا تنه‌های پوسیده از اطراف خانه‌ها می‌تواند موثر باشد. بستن منافذ و شکاف‌ها در دیوارها و بنیاد ساختمان نیز از ورود مورچه‌ها جلوگیری می‌کند.

ارسال دیدگاه

    هیچ دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است.