زنبور آلمانی (German Wasp)
نام علمی: Vespula germanica
راسته: بالزنان (Hymenoptera)؛ خانواده: زنبورهای چروکیده (Vespidae)
ویژگیها:
اندازه اصلی: 14 میلیمتر
سر کوتاه است و فکها مستقیماً زیر چشمها قرار دارند (زنبور سر کوتاه). طرح سر شامل ۳ نقطه سیاه روی زمینه زرد است. رنگبندی زنبور زرد-مشکی و بسیار متغیر است، با نوارهای زرد در لبههای کناری سینه که به سمت پایین گسترش مییابند. بالها شفاف هستند و بالهای جلو بهطور قابل توجهی بزرگتر از بالهای عقب هستند و در حالت استراحت به طول تا میشوند. شکم به وسیله یک تنگی از سر و سینه جدا میشود (تنگه زنبور). کارگران و ملکهها دارای نیش دفاعی برای محافظت یا فلج کردن شکار هستند.
زیستگاه و عادات:
زمان پرواز از آوریل تا اکتبر است. ملکههای بومی پس از زمستانگذرانی در بهار، لانه خود را در مکانی تاریک و محافظتشده در زیر زمین میسازند (مانند شکافهای خاک).
لانه زنبور آلمانی (German Wasp)
ملکههای زنبور آلمانی میتوانند لانههای خود را در لانههای موش خالی یا داخل ساختمانها، حفرههای سقف یا نماها (مانند پشت آجرها) بسازند. فیبرهای چوب خاکستریشده به عنوان مصالح ساخت لانه استفاده میشوند که باعث ایجاد رنگ خاکستری در لانه میشود.
غذا:
در اوایل تابستان، عمدتاً از مواد غذایی حاوی پروتئین مانند حشرات تغذیه میکنند و در اواخر تابستان به سمت مواد غذایی قندی گرایش پیدا میکنند. لاروها نیز با مواد غذایی حاوی پروتئین تغذیه میشوند. زنبورها بهطور کلی به عنوان شکارچیان حشرات مضر مفید هستند. زنبور آلمانی جذب غذا میشود و میتواند در رستورانهای فضای باز، نانواییها و میوهفروشیها مزاحم شود؛ نیش زنبورها میتواند در افراد حساس واکنشهای آلرژیک ایجاد کند.
رشد و نمو:
ملکه اولین نسل از کارگران را پرورش میدهد و بعد از حدود ۵ هفته اولین کارگران از تخمها خارج میشوند و وظایف جمعآوری غذا و مراقبت از نسل را بر عهده میگیرند. لانهها یکساله هستند و ممکن است در اواخر تابستان تا ۷۰۰۰ زنبور را شامل شوند.
مبارزه:
زنبورها نباید به عنوان حشرات مفید از بین بروند.
استثنا: زنبور آلمانی در نزدیکی ساختمانها و نهادهای عمومی، در صورتی که کارگران مزاحم شوند و خطری فوری برای انسان ایجاد کنند. استفاده از تلههای نوری ILT در اتاقهای فرآوری و فروش مواد غذایی؛ لانههایی که خطرناک هستند، میتوانند حذف شوند.همچنین میتوان برای نزدیک شدن به آن ها از دود استفاده کرد.
پیشگیری:
با استفاده از توری میتوان از ورود زنبورها جلوگیری کرد.
هیچ دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است.