بهترین و کاربردی ترین راههای مبارزه با موشهای شهری
مبارزه با موشها در محیطهای شهری به دلیل تنوع گونهها و منابع غذایی. در دسترس، میتواند چالشبرانگیز باشد. در اینجا به روشهای مختلف مبارزه با سه نوع موش شهری شامل موشهای خانگی (موس موسکولوس)، موشهای سقف (موش سیاه یا راتوس راتوس) و موشهای فاضلاب (موش کشتی، موش قهوه ای یا راتوس نروژیکوس) به صورت جداگانه پرداخته میشود:
تلفن مشاوره رایگان
09120175667
1. مبارزه با موشهای خانگی (موس موسکولوس)
موشهای خانگی معمولاً در مکانهای بسته مانند انبارها، زیرزمینها و آشپزخانهها زندگی میکنند. برای مبارزه با این نوع موشها، روشهای مختلفی وجود دارد:
1.1. بستن ورودیها
بررسی دقیق تمامی درزها، شکافها و سوراخها در دیوارها، دربها و پنجرهها و مسدود کردن آنها با مواد ضد آب یا توری فلزی با مش های بسیار ریز (موش از نیم اینچ رد می شود).
استفاده از چسب های سیلیکون با سیم فولادی ضد زنگ و نیز استفاده از ملات ساختمانی به هنراه شیشه خورده یا پودر سیلیس (سیلیس دانه ای) در مسدود کردن و پرکردن درزها و شکاف ها
1.2. حفظ نظافت محیط
اطمینان حاصل کنید که هیچ منبع غذایی در دسترس موشها نباشد. این شامل ذخیرهسازی مواد غذایی در ظروف محکم (غیرقابل دسترس برای موش ها) و جمعآوری زبالهها و تمیز کردن محیط از هرگونه خوراکی باقیمانده است. حتما بلافاصله غذاهای ریخته شده را تمیز کنید.
1.3. استفاده از تلهها
تلههای ضربه ای آبی، تلههای چسبی کتابی ویا تله های چسبی اسانس دار پاورمکس (power max) میتوانند برای گرفتن موشها مؤثر باشند. قرار دادن این تلهها در مسیرهای حرکتی موشها مانند کنار دیوارها و در محل هایی که مو و یا فصله موش ها دیده می شود.
1.4. استفاده از طعمه های مسموم آنتی کوآگولانت (ضدانعقادی)
در صورتی که روشهای دیگر موثر نباشند و یا به عنوان روشی مکملی در نابودسازی کلونی موش ها استفاده از موشکش های آنتی کوآگولانت (ضدانعقادی) میتواند کمککننده باشد. این طعمه موش ها در فرمولاسیون های پلت ، واکس بلوک و پاستا برای موش های خانگی باید با دقت و طبق دستورالعملهای برچسب استفاده شوند (برای موش خانگی به ازا هر ۱۰ متر ۲۰ گرم طعمه مسموم کفایت می باشد).
2. مبارزه با موشهای سقف (موش سیاه یا راتوس راتوس)
موشهای سقف بیشتر در سقفها، اتاقهای بالایی (زیر شیروانی) و میاندیوارها زندگی میکنند. برای مبارزه با این نوع موشها:
2.1. حفظ محیط از آلوده شدن
موشها به طور معمول در جستجوی مواد غذایی به سقفها میروند. بنابراین، تمام مواد غذایی باید بهطور صحیح ذخیره شوند تا از جلب موشها جلوگیری شود.
2.2. پیدا کردن و بستن ورودیها
درزها و شکافهای سقف و دیوار را به دقت بررسی کرده و آنها را با استفاده از توری فلزی با مش های ریز یا سیم گالوانیزه مسدود کنید.
در مورد موش های سقف اطمینان حاصل کنید که درزهایی که از لولهها و سیمها عبور میکنند، به درستی پوشانده شدهاند.
2.3. استفاده از تلهها و سموم
نصب تلههای چسبی درست شده با چسب های تیوبی در مسیرهای ورودی به سقف میتواند مفید باشد.
اگر وضعیت بحرانی باشد، سموم موشکش (طعمه های مسموم ضدانعقادی همچون مورین، رادیلون و کلرت در فرمولاسیون واکس بلوک و پاستا) در سقفهای دارای دسترسی محدود باید به دقت و با احتیاط استفاده شوند.
3. مبارزه با موشهای فاضلاب (موش کشتی، موش قهوه ای یا راتوس نروژیکوس)
موشهای فاضلاب معمولاً در زیرزمینها، فاضلابها و کانالهای شهری زندگی میکنند و میتوانند از طریق سیستم فاضلاب وارد خانهها شوند.
3.1. بستن مجاری فاضلاب
نصب درپوشهای مقاوم و ضد موش در تمامی لولهها و دهانههای فاضلاب. (خصوصا چاه بست برای توالت ایرانی)
بررسی و تعمیر سیستمهای فاضلاب برای جلوگیری از ورود موشها.
3.2. پوشاندن روزنهها، درزها و شکاف ها
شکافهای ورودی موشها به ساختمان از طریق سیستم فاضلاب باید پوشانده شوند. نصب توریهای فلزی در اطراف لولههای فاضلاب میتواند مانع ورود موشها شود.
3.3. پاکسازی فاضلابها
گاهی اوقات موشها به دلیل کثیفی یا وجود منابع غذایی در فاضلاب جذب میشوند. بنابراین، پاکسازی و رفع انسداد فاضلابها میتواند از ورود موشها جلوگیری کند.
3.4. استفاده از تلهها و سموم
استفاده از تلههای ضربه ای سیاه، تله های چسبی بزرگ آماده شده با چسب تیوبی قوی (مثل Tibtrap)، تله های زنده گیر مخصوص موش فاضلاب و سموم موش کش مخصوص موشهای فاضلاب (نظیر طعمه های آنتی کوآگولانت استورم، مورین و رادیلون با فرمولاسیون های واکس بلوک و پاستا به ازا هر ۵ متر ۳۰ الی ۵۰ گرم) در فاضلابها و در مسیرهای بالقوه میتواند بسیار مؤثر باشد.
نکات عمومی برای همه نوع موشها:
استفاده از سگهای آموزش دیده برای شناسایی محلهای تجمع موشها.
استفاده از دستگاههای ردیاب حرارتی برای شناسایی مخفیگاهها.
حال اگر مشکل وجود موش ها گسترده باشد از مشاوره کارشناسان شرکت کنترل آفات ورسا صنعت سبز بهره بگیرید.
نتیجهگیری:
مبارزه با موشها در محیطهای شهری نیاز به ترکیب روشهای مختلف دارد. استفاده از تکنیک مدیریت تلفیقی آفات IPM که از بستن ورودیها و استفاده از تلهها گرفته تا استفاده از سموم خاص می باشد مطلوب ترین نتیجه را در کمترین زمان ممکن حاصل می نماید. ضمنا همواره در مبارز حفظ نظافت و بررسی مداوم محیط برای شناسایی ورودیها و منابع غذایی نیز از اهمیت زیادی برخوردار است.
تلفن مشاوره رایگان
09120175667
هیچ دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است.