نقش pH آب در سمپاشی و کودپاشی چیست؟
آبی که از اغلب چاه ها بیرون می آید بشدت قلیایی بوده و pH آن بالاست. بررسی ها نشان می دهد که pH بالالی آبی که به منظور محلول پاشی (سمپاشی یا کودپاشی) برای پر کردن تامکر ها و مخارن سم پاش استفاده می شود، متاسفانه موجب شکسته شدن فرمولاسیون سموم و کودهای مورد استفاده شده و سبب کاهش تاثیر آنها برروی آفت می گردد.
در pH های بالاتر از 7 (آب های قلیایی) تاثیر بسیاری از سموم روی آفت کاهش پیدا می کند. در pH های بالاتر از 8 سم و کود به سرعت توسط آب تجزیه می شود. نکته قابل توجه اینجاست که به ازای هر 1 درجه افزایش pH آب، میزان تجزیه شدن سم و کود 10 برابر افزایش پیدا می کند. برخی از آفتکش ها و کودها به محض اضافه شدن به آب قلیایی به سرعت تجزیه می شوند و در این شرایط سم کشنده و کود مرغوب قبل از شروع محلول پاشی، به یک ماده بی اثر تبدیل می شوند.
متاسفانه با توجه به اینکه بیشترین مقدار pH آب در تابستان (فصل اوج سمپاشی) رخ می دهد لذا می بایست قبل از اقدام به رقیق سازی (ترکیب سموم با آب) با دستگاه pHمتر، pH آب مورد استفاده را کنترل نمود تا از اثربخشی سم و کود اطمینان حاصل گردد.
طبق بررسی ها و مطالعات صورت گرفته بهترین و مناسب ترین pH برای آب سمپاشی، بین 4 تا 7 می باشد. |
اگر با استفاده از دستگاه pHمتر مشخص شد که آب مصرفی برای محلول پاشی (سمپاشی و کودپاشی) در این محدوده pH مناسب (4 الی 7) نمی باشد و بالاتر از 7 است، بهترین راه حل این است که ابتدا با استفاده از مواد شیمیایی مخصوص، pH آب درون مخزن سمپاش را به زیر 7 کاهش داده، سپس سم یا کود را اضافه نمایید و بعد از آن عملیات محلول پاشی آغاز نمایید.
شرکت کنترل آفات ورسا صنعت سبز بعنوان مشاوری کارآمد و قابل اطمینان در اجرای کلیه طرح های کنترل آفات (سمپاشی و ...) در خدمت مردم ایران می باشد.
دیدگاههای بازدیدکنندگان
ببخشید آقای دکتر با چه موادی میتونیم بصورت دستی pH آب را کاهش داد؟
455 روز پیش ارسال پاسخممنون میشم راهنمایی کنید
سلام. با مکمل های اسیدی میشه pH سمموم را کاهش داد.
452 روز پیش ارسال پاسخخیلی ممنون بابت مطالبتون🌹🌹
455 روز پیش ارسال پاسخاقای دکتر ایا ماده یا محلولی هست که با استفاده از آن pH آب را بصورت دستی کاهش داد؟
سلام. بله با مواد اسیدی میشه.
452 روز پیش ارسال پاسخ